Úvod » A -tým » Zápasy

Hodnocení podzim 2017

publikováno 07.12.2017

HERÁLEC ZR

(1. místo, 26 bodů, skóre 31:16)

Tým z obce pod Žákovou horou půjde do jara v nejlepším postavení. To mohlo být přitom ještě lepší, protože ani podzimní půlmistr se nevyvaroval několika zbytečných ztrát. „Určitě jsme s podzimem spokojeni, i když bodů mohlo být více. Trápila nás koncovka, šancí jsme si vytvářeli dostatek,“ hodnotí dosavadní trenér Bohuslav Bureš, který by se případnému návratu do elitní krajské soutěže nebránil. „Já osobně bych do toho šel, protože kádr je dobrý. Podle mého by se neztratil ani v krajském přeboru, sám bych se toho nebál,“ domnívá se Bureš. Jeho nástupcem se stal Jiří Skála.

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU B

(2. místo, 24 bodů, skóre 30:15)

Rezerva divizního Žďáru potvrdila kvality a pouze závěrečná domácí prohra s Náměští ji připravila o první místo. „I přesto jsme spokojeni. Začátek jsme měli dobrý, pak přišlo několik zbytečných ztrát, ale přesto jsme překonali předsezonní očekávání,“ pochvaloval si trenér Ladislav Jun. Ten připustil, že by se nebránil ani případnému boji o postup. „Po dohodě s vedením je prvořadým úkolem zapojovat hráče z dorostu, nebo zraněné kluky z A-týmu. Pokud by šance na postup byla, bránit se tomu nebudeme, ale žádný vytčený cíl to není,“ dodal Jun.

NÁMĚŠŤ-VÍCENICE

(3. místo, 23 bodů, skóre 37:25)

Staronový účastník soutěže se po rozpačitém startu chytil. „Začátek sezony jsme nezvládli výsledkově, i když herně to špatné nebylo. Nepanikařili a udělali šňůru bez porážky. Soutěž je vyrovnaná a bodovat může každý s každým. Zapracovat bychom měli na proměňování šancí, je to spíše o klidu v koncovce, ale útočníky na to máme zkušené dost. A v obraně se nesmíme zbytečně nedopouštět individuálních chyb,“ hodnotí trenér Petr Kylíšek.

ŽELETAVA

(4. místo, 23 bodů, skóre 32:23)

Minulý ročník svěřenci někdejšího kouče Moravských Budějovic, Jaroměřic, Koutů nebo Okříšek utekli hrobníkovi z lopaty. Letošní podzim však byl pro Kylíškův tým zcela odlišný a čtvrtá příčka je příslibem pro jaro. „Loni jsme se zachránili v předposledním kole a letos jsme na podzim byli chvíli i první, takže spokojenost velká. Navíc porce 23 bodů je solidní. Potřebujeme zlepšit kondici, první poločasy máme skóre 20:10, druhé 12:13 a v posledních devíti kolech jsme měli sedm druhých poločasů bez vstřeleného gólu. Fotbalově máme solidní, kompaktní a soudržný tým,“ bilancuje želetavský lodivod Petr Kylíšek.

JEMNICKO

(5. místo, 22 bodů, skóre 21:17)

Mužstvo Zbyňka Kincla se po pádu z kraje ze začátku rozkoukávalo, ale pak přišly výsledky. „S umístěním panuje spokojenost, neboť po sedmém kole jsme byli s pěti body na opačném konci tabulky. Chvíli nám trvalo, že tato soutěž se hraje jinak. Po přeskupení řad přišla bodová šňůra,“ nechal se slyšet kormidelník Jemnicka.

NOVÉ SYROVICE

(6. místo, 22 bodů, skóre 25:31)

S řadou absencí se potýkal loňský nováček I. A třídy. „Vzhledem k velkým problémům se sestavou způsobených mnoha zraněními jsem spokojený,“ ohlíží se kouč Jan Prígl. Jeho tým ovšem domácí neporazitelnost udržel a 16 bodů z vlastního trávníku podzim zachránil. „V domácím prostředí jsme se zmobilizovali a ukázati svoji sílu. Rozhodně musíme zlepšit hru venku, kde až na výjimky je rozdíl v bojovnosti, nasazení, koncentraci zřetelný,“ podotýká syrovický lodivod.

VRCHOVINA B

(7. místo, 20 bodů, skóre 26:21)

Juniorka Vrchoviny ukazovala obě tváře. „Abych pravdu řekl, tak úplně spokojený nejsem. Měli jsme jinou představu o našem bodovém zisku, ale nedělám z toho vědu. Myslím si, že do pátého místa jsme mohli bez problémů být, zbytečně jsme ztráceli doma,“ kabonil se zkušený kormidelník celku z Nového Města na Moravě Karel Havlík.

BUDIŠOV-NÁRAMEČ

(8. místo, 19 bodů, skóre 20:13)

Spojený tým v předešlých dvou letech skončil na druhém místě, ale tentokrát nezačal optimálně. „Rozdělil bych to na dvě části. Začátek se nám moc nepovedl, dávám to zavinu zraněním a nemocem i nepovedené letní přípravě, kde z různých důvodů chodilo málo hráčů na tréninky. Zhruba od poloviny podzimu se výkonnost hodně zvedla a ke konci jsme předváděli fotbal, který bychom chtěli hrát, i body nám naskákaly. K úplné spokojenosti chybí tři nebo čtyři body,“ shrnul budišovský kouč Libor Švec.

MORAVEC

(9. místo, 18 bodů, skóre 21:24)

Slušný podzim prožil nováček. Pravidelně získával body doma i venku, a tak deváté místo, ale hlavně získaných osmnáct bodů, jsou solidním odrazovým můstkem. „Před sezonou jsem měl za cíl zisk dvaceti bodů a klidný střed tabulky, což se téměř podařilo. Nějaký náskok na sestupové pozice máme, ale ještě se neví, kolik týmů bude padat. Jaro bude určitě ještě velice náročné, nemůžeme nic podcenit a myslet si, že máme hotovo a jsme jistojistě zachráněni. Cílem dál zůstává klidná záchrana v soutěži, to znamená dostat se k hranici třiceti bodů, k tomu máme relativně blízko,“ komentuje kouč Lukáš Broža.

DUKOVANY

(10. místo, 14 bodů, skóre 18:18)

Nováček byl tradičně mnohem silnější doma. „Tam nám to šlo lépe a s tím můžeme být spokojení. Rozdíl mezi I. A a I. B třídou je v proměňování šancí. V některých zápasech jsme naplno nebodovali jen kvůli tomu, a pak z jednoho protiútoku inkasovali. V I. B není tolik kvalitních útočníků jako v I. A třídě. Spokojení jsme také s tím, že jsme s nikým nepropadli a všechny zápasy prohráli de-facto o gól. Stále máme problémy venku,“ bilancuje dukovanský trenér Rostislav Štork, který také poukázal na vyrovnanost soutěže.

ŠEBKOVICE

(11. místo, 14 bodů, skóre 21:22)

Za očekáváním zůstali svěřenci Jiřího Stoklase. „Při pohledu na tabulku se nám podzimní část nevydařila podle představ. Určitě jsme se chtěli pohybovat v tabulce výše a celkově jsme měli mít minimálně o šest bodů více,“ nechal se slyšet trenér Šebkovic, podle kterého tým nejvíce tlačila bota v koncovce. „Neproměňování brankových příležitostí nás stálo lepší umístění,“ má jasno šebkovický lodivod, jehož celek naopak zdobila defenziva i disciplína. „Zlepšili jsme se v obranné fázi a ukázněnosti,“ pochvaluje si Stoklas.

HFK TŘEBÍČ B

(12. místo, 13 bodů, skóre 12:31)

Nedávno bojovala juniorka Horáckého klubu o špici, ale tentokrát na ni zbylo jen místo na opačném pólu tabulky. „Po čtyřech letech, co jsme atakovali přední příčky, jsme výsledkově zůstali za očekáváním. Je to tím, že nám odešlo hodně hráčů, museli jsme kluky přesunout do A-mužstva a v juniorce pak chyběli. Herně jsme ale nepropadali, ale zápasy prohrávali individuálními chybami, po kterých jsme dostávali laciné góly, a laxním přístupem některých hráčů. Tím sílu soupeřů nepodceňuji,“ má jasno sportovní manažer HFK Třebíč Pavel Němec.

ČERNÍČ

(13. místo, 9 bodů, skóre 12:30)

Na premiérové „átřídní“ vítězství čekal nováček soutěže až do pátého kola. A bohužel pro Černíč to byla jen jedna ze dvou výher podzimu. K tomu se přičetly jen tři remízy, a tým z kraje Jihlavska je tam, kde je. „Minimálně o deset bodů jsme mohli mít víc, ty nám ke spokojenosti chybí. V některých zápasech jsme měli na to je uhrát,“ tvrdí trenér František Distel, kterého zklamal přístup některých hráčů. „Podle mě došlo k podcenění soutěže, a ti soupeři nás pak vrátili z hrušky na zem. Átřída je silovější, a když jsme potřebovali přitlačit, tak jsme to nedokázali. Navíc jsme se trápili v koncovce. Těžko jsme góly dávali, naopak lehce je dostávali. Doufám, že se kluci poučí a jaro bude lepší,“ přeje si kouč Černíče.

MORAVSKÉ BUDĚJOVICE

(14. místo, 7 bodů, skóre 12:32)

Největším zklamáním podzimu je chvost tabulky dlouholetého účastníka elitní soutěže na Vysočině. „Spokojení nejsme, jelikož jsme se chtěli pohybovat v úplně jiných patrech tabulky. Jsem rád, že podzimní část sezony je u konce,“ oddychl si hrající trenér Moravských Budějovic Libor Stehlík. Celek z Třebíčska začal prachbídně. „Začátek sezony nám vůbec nevyšel, po šesti kolech jsme byli bez bodu. Pak přišly dva domácí zápasy, ve kterých jsme porazili Dukovany i rezervu Třebíče, doufali, že nás to nakopne a budeme stoupat tabulkou. Bohužel přišly další porážky a byli jsme přikováni na dno. Ve většině zápasů nás srážely vlastní chyby, které soupeři trestali a když jsme měli šance my, nevyužili jsme je,“ uzavřel hodnocení Stehlík.
Zdroj: https://trebicsky.denik.cz/fotbal_region/cernic-zaplatila-novackovskou-dan-trener-distel-spokojeny-s-podzimem-neni-20171207.html

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz