Úvod » A -tým » Zápasy

Bory

publikováno 23.10.2023 (aktualizováno 06.11.2023)

TJ Družstevník Bory - TJ Sokol Šebkovice, z.s. 1:3 (1:1)

                                                

F. Zikmund 26.                                         2. L. Venhoda
                                                              65. V. Říha
                                                              78. J. Uhlíř

 

Souboj týmů z čela tabulky vyzněl lépe pro hosty, kteří rozhodli ve druhém poločase.

Po půli nerozhodně, Hosté po přestávce rozhodli .

Hosté vstoupili do zápasu výborně. Po míči rozhodčího si dvakrát rychle nahráli a Venhoda zpoza vápna trefil horní růžek branky - 0:1. Následně se hrálo bez větších šancí, až ve 26. minutě srovnal po standardní situaci Zikmund - 1:1. Tímto výsledkem skončil první poločas. 

 

Hosté po přestávce rozhodli

V úvodu druhého poločasu se opět hrál bojovný fotbal bez vyložených šancí. V 65. minutě propadl výkop Šebkovic až za obranu domácích a Říha se tváří v tvář golmanovi nemýlil - 1:2. V 78. minutě přidal pojistku na 1:3 rozdílový Uhlíř. Tři minuty před koncem došlo k nedorozumění obrany Šebkovic s brankářem, k míči se dostal Molnár, který byl faulován ve vápně a Bory měly poslední šanci zápas zdramatizovat. Klubal však Ochranovu penaltu lapil a zápas tak skončil 1:3. Šebkovice se díky tomu posunuly na druhé místo o jeden bod před třetí Bory.

TJ Družstevník Bory

Realizační týmPřes dobrou obranu Šebkovic jsme si příliš šancí nevytvořili. Hosté se spoléhali na rychlý přechod dopředu a kreativitu Uhlíře. Své šance využili a zaslouženě zvítězili.

TJ Sokol Šebkovice, z.s.

Václav Říha (hráč)V Borech nás čekal těžký zápas i díky větru a nepříjemnému slunci nízko nad obzorem, nicméně vstup do zápasu se nam povedl a v druhé minutě jsme šli do vedení. Po té se nám moc nedařila kombinace a toho dokázali domácí využít a srovnat stav. V druhém poločase jsme dali dva góly a rozhodli o vítězství. V závěru ještě náš brankář dokázal chytit penaltu.

 

TJ Sokol Šebkovice, z.s.

K. Klubal  - K. Rygl  , J. Uhlíř , Š. Dvořák  , L. Venhoda  , M. Rybka  , M. Pánek , T. Kotačka , V. Němec  (86. Z. Maule  ) , V. Říha  (73. M. Bartejs  ) , D. Bílek 

 

ŽK: 17. V. Bodnar , 67. P. Viliš , 75. T. Požár - 12. T. Kotačka , 50. M. Pánek .

 

TJ Sokol Šebkovice, z.s. B - SK Moravské Budějovice B 4:0 (4:0)

                                                                          

M. Bartejs 10.
M. Bartejs 20.
D. Volf 30.
M. Bartejs 38.

 

V zápase mezi Šebkovicemi B a Moravskými Budějovicemi B to byli domácí hráči, kdo diktovali pravidla hry. Šebkovice B si připsaly výhru 4:0 nad svými soupeři, přičemž Michal Bartejs zaznamenal hattrick, což bylo pro tým nejen vítězstvím, ale také nástupem na čelo soutěže, alespoň na jeden den.

Domácí rozhodli již v první půli

Ve 12. kole třebíčské III. třídy se mezi sebou utkaly rezervy Šebkovic a Moravských Budějovic. Šebkovice se v tomto zápase snažili prodloužit sérii domácí neporazitelnosti a v případě výhry se alespoň dočasně posunout do čela soutěže, Budějovice naopak chtěli navázat na výhru z předešlého kola a odlepit se ode dna tabulky. Do zápasu vstoupili lépe hosté, kteří si v první pětiminutovce vypracovali několik nápaditých střel, které ale s jistotou pochytal brankář domácích. Následně převzali iniciativu domácí a nedlouho na to dokázali otevřít skóre zápasu. V 10. minutě dokázal Hrůza svým dlouhým centrem za obranu vybídnou do šance rychlonohého Bartejse, kterému se obstřelem podařilo dostat míč do sítě a otevřít si tak střelecký účet v tomto zápase. V 16 minutě se ke střele zpoza šestnáctky odhodlal Šebkovický záložník Maule, jehož projektil orazítkoval břevno a následně se míč odrazil směrem k brankové čáře. Jelikož si rozhodčí Peřinka nebyl jistý, zdali došlo k překročení brankové čáry celým objeme míče nechal hru pokračovat za stávajícího skóre (goal-line technology v tomto utkání chyběla). Domácí to ale mrzet nemuselo, neboť se ve 20. minutě dostal k míči opět útočník domácích Bartejs, který si pohrál s obránci hostů a povedenou střelou navýšil náskok svého týmu o dva góly. Šebkovický forvard zůstal při chuti i nadále a o deset minut později se dostal do samostatného úniku, kdy byl následně faulován Budějovickým stoperem Bendou, který mohl mluvit o štěstí, že neviděl od rozhodčího červenou kartu. K trestnému kopu se postavil záložník David Volf. Tomu se střela příliš nepovedla, ale kroucený míč nakonec proklouzl brankáři Hazovi mezi prsty, a tak měli Šebkovice opět důvod k radosti. Ve 38. minutě po nádherném sólu dokázal zkompletovat hattrick Bartejs a do kabin se tak odcházelo za stavu 4:0 pro domácí.

 

Ve druhém poločase již branka nepadla

Do druhého poločasu vstoupila lépe rezerva Moravských Budějovic. Hosté drželi míč převážně na svých kopačkách a lépe kombinovali, naopak domácí se snažili ohrozit bránu soupeře pomocí brejkových situací. Byli to ale hosté, kteří si dokázali pohlednými kombinacemi mezi řady Šebkovic vypracovat zajímavé příležitosti ke skórování, naráželi ovšem na velmi špatnou koncovku v zakončení. Defenzivě domácích dělal problémy zejména Budějovický útočník Ferda, ale žádná z jeho šancí neskočila za zády golmana Brady. Odpovědí Šebkovic byly dva bleskové protiútoky. Nejprve se do úniku dostal Hobza, avšak jeho zakončení ztroskotalo na brankáři Hazovi a o několik minut později dopadl podobně neslavně i křídelník Říha. Druhý poločas, byť plný šancí, nakonec fanouškům další branky nenabídl a utkání tak skončilo se skóre 4:0 pro domácí, pro které to znamenalo dočasný posun na první místo tabulky.

 

Sestavy

TJ Sokol Šebkovice, z.s. B

F. Brada  - M. Bartejs  (46. L. Ryvola  ) , T. Bílek , Z. Maule , D. Volf  , R. Svoboda  , J. Holčapek (46. V. Přibil  ) , J. Krejča  (70. L. Říha  ) , P. Hrůza  , S. Zikmund  , M. Uhlíř 

ŽK: 58. P. Hrůza , 68. S. Zikmund - 24. M. Premar , 30. P. Benda .

 Hráči zápasu: M. Bartejs .

 

Ztratil jsem motivaci, říká o Dukle Uhlíř z Šebkovic

 

Jakub Uhlíř celý podzim prokazuje své kvality a patří k tahounům Šebkovic. Jak viděl duel v Borech a co ho vedlo ke konci v pražské Dukle?

 

 

 

Jakube, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?

Děkuji za gratulaci, pane redaktore. Nevím, jestli to bude konkrétně do kasy, ale příspěvek určitě bude. Takovou příležitost nenechá náš pokladník bez povšimnutí.

Sledoval jsi hlasování? Kdo tě podpořil v tom, že jsi vyhrál?

Hlasování jsem sledoval a nejvíce mě podpořili naši fanoušci a spoluhráči. Tímto bych jim chtěl poděkovat.

O víkendu jste vyhráli v Borech. Jak bys zápas popsal?

Vzhledem k tomu, že nás čekal druhý tým tabulky, jsme věděli, že to nebude jednoduchý zápas. První poločas byl sice vyrovnaný, nicméně ve druhém už jsme převzali kontrolu nad hrou a zaslouženě vyhráli.

Vstřelil jsi branku. Můžeš nám ji popsat?

Tady zaslouží pochvalu především Matěj Pánek, který předvedl fantastickou individuální akci a já už jsem si mohl jen „slíznout smetanu” doklepnutím míče do odkryté branky.

Kdo pro vás byl zatím nejtěžším soupeřem?

Luka nad Jihlavou.

V dalším kole hostíte Měřín. Co od zápasu čekáš?

Bude to náročný zápas jako každý jiný. Avšak věřím, že domácí prostředí a bouřlivá atmosféra nám pomůžou k vítězství.

Přes FŠ Třebíč ses dostal do pražské Dukly. Můžeš nám povědět více o tvé fotbalové cestě?

Do Dukly jsem přišel v patnácti letech. Přes všechny dorostenecké kategorie jsem se dostal do B-týmu, kde jsem odehrál sezónu ve třetí lize. Následně jsem dostal příležitost v prvním týmu ve druhé lize, kde jsem odehrál pár zápasů.

V létě jsi posílil Šebkovice, když přišels z Dukly Praha, kde jsi hrál druhou ligu. Jak se fotbalista takového kalibru objevil v Šebkovicích?

Prostředí toho velkého fotbalu pro mě bylo dost vyčerpávající a došlo to do okamžiku, kdy jsem prostě ztratil motivaci. Tak jsem se rozhodl jít někam, kde mě bude fotbal zase bavit.

V Šebkovicích jsi na hostování. Jak vidíš svoji budoucnost?

Budoucnost neřeším. Nechávám věci přirozeně vyvinout.

Pozoruješ na hřišti, že o tebe soupeři mají přece jen větší zájem?

Ani bych neřekl. Samozřejmě, že je někdo občas dotěrnější a důraznější, ale to do fotbalu patří.

Jaký je tvůj oblíbený tým?

AC Sparta Praha a Manchester United.

Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?

K fotbalu mě přivedl taťka už tak ve třech letech.

Čím je pro tebe vlastně fotbal?

Radostí a vášní.

Co říkáš na portál fotbalunas.cz?

Skvělý projekt.

VÝBĚR JAKUBA UHLÍŘE:

Největší kliďas týmu:

Tomáš Kotačka

Největší srdcař týmu:

Štěpán Dvořák

Největší bavič týmu:

Těmi jsou jednoznačně naši brankáři Jakub Kuba a Karel Klubal

Nejrychlejší hráč týmu:

Michal „Baťa” Bartejs

Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:

Vojta Němec

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery